Wat is co-teaching?

Vaak staan we er als leraren alleen voor op het moment suprême. Die momenten in de klas dat je je afvraagt wat de meest effectieve manier is van reageren of het moment dat de klas heel druk is en je niet meer weet hoe ze rustig te krijgen. 

Co-teaching is een vorm van coaching on the job. Dit kan zowel online via filmpjes of live met onze co-teacher. De co-teacher is dan in jouw les die je samen hebt voorbereid. Je leervraag kan over van alles gaan. Van verlengde instructie tot het reageren op gedrag van leerlingen. Alles waar je zelf tegen aan loopt in de les, is bespreekbaar en ga je samen met de co-teacher aan. De co-teacher kan je iets voordoen, zodat jij kan kijken of dit ook bij jouw manier van lesgeven past. Na de les bespreek je de les na.

De opties:

  • online coaching met iedere dag een video/audio/inzicht om direct uit te proberen in je les en een online webinar voor je vragen.
  • kortdurende of langdurige coaching in de les met de co-teacher. Het voorbereiden en nabespreken is hierbij inbegrepen.